6/4/09

Eπίσκεψη στην Ισπανία

Ισπανοί στην Αlbacete που μιλάνε Ελληνικά
Μέσω των εκπαιδευτικών προγραμμάτων ηλεκτρονικής αδελφοποίησης που υπάρχουν στα σχολεία ( etwinning) η Σοφία Δημητρίου και η Ντίνα Θεοδωροπούλου γνώρισαν την Ana Felipe εκπαιδευτικό που διδάσκει Αρχαία Ελληνικά στην Ισπανία .Μετά από συχνή επικοινωνία μαζί της για δυο χρόνια οργανώθηκε ένα project στα πλαίσια δράσης των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων της Γενικής Γραμματείας της Νέας Γενιάς. .
Ο σκοπός του προγράμματός ήταν να συναντηθούν στην Ισπανία με Ισπανούς και να οργανώσουν ένα διακρατικό σχέδιο με συμμετέχοντες από Ελλάδα, Ισπανία, Πορτογαλία, Κύπρο ώστε να οργανωθεί ένα δίκτυο επικοινωνίας που να καταλήξει σε οργάνωση σεμιναρίου στην Ισπανία ή την Ελλάδα.
Το πρόγραμμα γίνεται στα πλαίσια των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς-Δράση 4 – Υποστηρικτικά Μέτρα για τη Νεολαία-4.3. Κατάρτιση και Δικτύωση. Η δράση αυτή υποστηρίζει τους φορείς που δραστηριοποιούνται στον τομέα της νεολαίας, μέσα από τη συνεργασία, την ανταλλαγή εμπειριών & καλών πρακτικών και τους ωθεί στην ευρωπαϊκή σύμπραξη προς όφελος των νέων
Το πρόγραμμα εγκρίθηκε με κωδικό 4.3/R5/2008/2 και έγινε στην πόλη Albacete 24 με 28 Μαρτίου 2009.
Στα πλαίσια του προγράμματος της Γενικής Γραμματείας της Νέας Γενιάς "Νέα Γενιά σε Δράση" η κ Σ. Δημητρίου , Υπεύθυνη Π.Ε. Γ΄Αθήνας και η κ.Ν.Θεοδωροπούλου εκπαιδευτικός από το 2ο ΕΠΑΛ Περιστερίου, επισκέφθηκαν την Albacete στην Ισπανία. Εκεί επικοινώνησαν με Ισπανούς οι οποίοι αγαπάνε και μιλάνε την Ελληνική γλώσσα και οι οποίοι ήταν πολύ φιλόξενοι. Ελπίζουν στη συνέχιση του προγράμματος στην Ελλάδα.
Πατήστε εδώ να δείτε φωτογραφίες από τη συνάντηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: