27/8/09

Το περιβάλλον της Ελλάδας στο Διαδίκτυο!

Οι ηλεκτρονικές διαδικτυακές εφαρμογές που εμπεριέχουν χάρτες πάσης φύσεως ολοένα και πληθαίνουν στον παγκόσμιο ιστό. Τι ισχύει όμως για τους χάρτες περί της ελληνικής φύσης; Το WWF Ελλάς, με τη δημιουργία του Οικοσκοπίου (http://www.oikoskopio.gr/), μιας φιλόδοξης χαρτογραφικής εφαρμογής, έρχεται να συμπληρώσει ένα κενό στο χώρο της περιβαλλοντικής πληροφορίας στην Ελλάδα.

Ο νέος αυτός δικτυακός τόπος προσφέρει στους επισκέπτες του τη δυνατότητα να περιηγηθούν σε έναν «περιβαλλοντικό χάρτη» της Ελλάδας. Το Οικοσκόπιο αποτελεί μια προσιτή εφαρμογή για όλους τους επισκέπτες του, παρέχοντας τόσο τη δυνατότητα προβολής όσο και αναζήτησης περιβαλλοντικών δεδομένων που για πρώτη φορά βρίσκονται συγκεντρωμένα σε μια διαδικτυακή τοποθεσία.

Η νέα αυτή διαδικτυακή εφαρμογή όμως, αποτελεί κι έναν πολύτιμο «σύμμαχο» όποιου πολίτη επιθυμεί να κινηθεί νομικά για περιπτώσεις περιβαλλοντικής υποβάθμισης. Μέσω της συνοδευτικής φόρμας καταγγελίας αλλά και της δυνατότητας εκτύπωσης του χάρτη με τα πλήρη στοιχεία, οι πολίτες μπορούν πλέον να υποβάλλουν επαρκώς στοιχειοθετημένες και ακριβείς καταγγελίες στις αρμόδιες αρχές.


Δεν υπάρχουν σχόλια: