19/12/09

Συζητώντας για την Κοπεγχάγη

Δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπιστεί η κλιματική αλλαγή με νοοτροπίες σαν αυτές που οδήγησαν στην καταστροφή του περιβάλλοντος

(Δημήτρης Κούνδουρος)

Η καθημερινότητα μας αναλώνεται μέσα από όνειρα και ουτοπίες μιας σταθερότητας που είναι ψεύτικη! Όταν είμαστε νέοι νομίζουμε ότι το σώμα μας θα παραμείνει πάντα ακμαίο και υγιές όσο περνούν τα χρόνια. Ότι το περιβάλλον θα συνεχίσει να είναι φιλικό και ανεκτικό για μας και να συγχωρεί την καταστροφική συμπεριφορά μας.

Ταξιδεύουμε μέσα στο όνειρο μιας ουτοπικής σταθερότητας. Όταν όλα γύρω μας αλλάζουν.
Τα πλάσματα της Φύσης έχουν ασφαλώς ανάγκη τη σταθερότητα। Έστω την σταθερή κυκλική αλλαγή. Των εποχών, του ημερονυχτίου, της βροχερής και της στεγνής περιόδου. Τα μεγάλα δέντρα και τα μικρά φυτά, τα ταπεινά κυνηγημένα και τα άγρια θηρία. Ασφαλώς και ο άνθρωπος κατά την εντολή της μητέρας Φύσης. Αυτή ακριβώς η γραμμένη στο DNA μας «γνώση» της σταθερότητας των μεταβολών αλλά και του επαρκούς χρόνου που μέχρι σήμερα μας διέθετε η Φύση για να προσαρμοστεί η ζωή, μας εμποδίζει να αντιληφθούμε την έκταση αλλά και την ταχύτητα που έρχεται η κλιματική μεταβολή, η υπερθέρμανση του πλανήτη. 
Πατήστε εδώ να διαβάσετε όλο το άρθρο

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ο ΟΗΕ των πετρελαιάδων και των πάμπλουτων γκόρηδων:
Questions over OIL-carbon business deals of UN climate change guru Dr Rajendra Pachauri
The head of the UN's climate change panel - Dr Rajendra Pachauri - is accused of making a fortune from his links with 'carbon trading' companies.

20 Dec 2009
The head of the UN's climate change panel - Dr Rajendra Pachauri - is accused of making a fortune from his links with 'carbon trading' companies.

http://www.telegraph.co.uk/news/6847227/Questions-over-business-deals-of-UN-climate-change-guru-Dr-Rajendra-Pachauri.html