28/4/10

Το Βραβευμένο «Γάζα Ερχόμαστε» στην Αθήνα

2009_Gaze_We_Are_Coming_02Κινηματογραφική πρεμιέρα θα κάνει στην Αθήνα το βραβευμένο ντοκιμαντέρ «Γάζα Ερχόμαστε», των Γιώργου Αυγερόπουλου και Γιάννη Καρυπίδη. Η ταινία θα προβληθεί στα πλαίσια τoυ «2ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό».Το «Γάζα Ερχόμαστε», που ήταν ο μεγάλος νικητής του 12ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, κερδίζοντας το βραβείο κοινού για την καλύτερη ελληνική ταινία άνω των 45 λεπτών, θα «κηρύξει» την επίσημη έναρξη του φεστιβάλ την Πέμπτη 29 Απριλίου στις 20.00, στον κινηματογράφο Ίλιον (Τροίας 34 και Πατησίων).

palestinepostersmallΤο «Γάζα Ερχόμαστε» καταγράφει ακριβώς το ριψοκίνδυνο και ιστορικό ταξίδι 44 ακτιβιστών από όλο τον κόσμο που το καλοκαίρι του 2008 έσπασαν με δύο ψαροκάικα τον ναυτικό αποκλεισμό της Γάζας για πρώτη φορά μετά από 41 χρόνια.

Το φετινό φεστιβάλ Κινηματογράφου Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό, θα διαρκέσει έως και τις 4 Μαΐου και θα προβληθούν συνολικά 23 ταινίες. Είναι αφιερωμένο στην πρωτοβουλία «Ένα Καράβι για τη Γάζα», μια διεθνή αποστολή, η οποία με σκάφη και επιβάτες από πολλές χώρες θα πλεύσει και πάλι, την άνοιξη του 2010, προς τη Λωρίδα της Γάζας, μεταφέροντας ανθρώπους και βοήθεια προς τον ηρωικό και μαρτυρικό λαό της.

Συντελεστές του "Γάζα Ερχόμαστε"

Σκηνοθεσία: Γιώργος Αυγερόπουλος, Γιάννης Καρυπίδης / Σενάριο: Νικόλας Ζηργάνος/ Έρευνα & Oργάνωση θέματος: Nasim Alatras/ Διεύθυνση & οργάνωση παραγωγής: Αναστασία Σκουμπρή / Διεύθυνση Φωτογραφίας: Γιάννης Αυγερόπουλος, Γιώργος Αλεξόπουλος/ Μοντάζ: Γιάννης Μπιλίρης, Άννα Πρόκου/ Ηχοληψία: Κώστας Καταληματίας/ Πρωτότυπη Μουσική: Γιάννης Παξεβάνης/ Γραφικά: Σάκης Παλπανάς/ Βοηθός Δημοσιογραφικής Παραγωγής: Αχιλλέας Κουρεμένος/ Συνεργαζόμενοι Δημοσιογράφοι: Πέτρος Γιώτης, Άγγελος Αθανασόπουλος / Παραγωγή: Small Planet για το διεθνές δορυφορικό δίκτυο Al Jazeera © 2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: