23/4/10

Ο Εξάντας στο Μπουένος Άιρες

Στο «12ο Διεθνές φεστιβάλ Κινηματογράφου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα» (XII International Film Festival of Human Rights), που θα διεξαχθεί από τις 29 Απριλίου έως τις 5 Μαΐου στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής, ταξιδεύει το ντοκιμαντέρ του Εξάντα «Πεθαίνοντας στην Αφθονία» .

Σκοπός του πολύ σημαντικού αυτού φεστιβάλ είναι να δημιουργήσει ένα φόρουμ δημόσιου διαλόγου που θα φέρει στην επιφάνεια τη συζήτηση για τα ανθρώπινα δικαιώματα, διαμέσου της καλλιτεχνικής έκφρασης και μέσα από τις ταινίες και τα βίντεο ανεξάρτητων παραγωγών. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι διοργανωτές, «το φεστιβάλ προσφέρει ένα ευρύ πεδίο έκφρασης στον πολιτικό κινηματογράφο, προωθώντας τα ατομικά δικαιώματα, τις δημοκρατικές ελευθερίες, την ανεκτικότητα και το σεβασμό στα δικαιώματα των μειονοτήτων».

Το κοινό του Μπουένος Άιρες θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει το «Πεθαίνοντας στην Αφθονία» σε δύο προβολές, στις 29 Απριλίου και στις 5 Μαΐου.

Το ντοκιμαντέρ παρουσιάζει και αναλύει τις αιτίες που το 2008 οδήγησαν στην περίφημη «κρίση των τροφίμων», την κατακόρυφη αύξηση των τιμών των βασικών διατροφικών αγαθών, προκαλώντας την πείνα και την ένδεια σε πολλούς λαούς των χωρών της καπιταλιστικής περιφέρειας. Γυρισμένο στην Ινδία και τις ΗΠΑ,το «Πεθαίνοντας στην Αφθονία» έχει ήδη βραβευτεί δύο φορές σε σημαντικά διεθνή φεστιβάλ στη Βραζιλία (11ο Διεθνές Φεστιβάλ Οικολογικού Κινηματογράφου και Βίντεο - 11th FICA ) και την Πορτογαλία (15ο Διεθνές Φεστιβάλ Οικολογικού Κινηματογράφου και Βίντεο - Cineeco 2009 ).

1 σχόλιο:

Κώστας Φωτεινάκης είπε...

Το έχω δει... είναι εξαιρετικό.