11/5/11

"Η δύναμη του 10"-Ήταν όλοι νικητές!!!

Και οι δέκα "Πράσινες Ομάδες" που μας εξέπληξαν με τις γνώσεις, τη φαντασία και την κριτική τους ικανότητα αλλά και οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί που με αυταπάρνηση στήριξαν και ενέπνευσαν τις προσπάθειες των μαθητών σε όλη τη διάρκεια των δέκα εβδομάδων του προγράμματος "Η δύναμη του 10".

Η εκδήλωση, η οποία έγινε χθές και διήρκησε τρείς ώρες, συμπεριλάμβανε παρουσιάσεις από όλα τα σχολεία σχετικά με τη δική τους ευαισθητοποίηση αλλά και συνειδητοποιημένη συνεισφορά στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής.
Κατά τη διάρκεια της τελετής λήξης ανακοινώθηκαν επίσης και τα αποτελέσματα από το διαγωνισμό μεταξύ των έξι δημοτικών και τεσσάρων γυμνασίων που συμμετείχαν στο πρόγραμμα. Η βαθμολόγησή τους βασίστηκε στην επιτυχία με την οποία οι «Πράσινες Ομάδες» ανταποκρίθηκαν στα εργαστήρια που παρακολούθησαν και στην εξοικονόμηση ενέργειας που σημείωσαν μετά την εγκατάσταση των «έξυπνων μετρητών» σε κάθε σχολείο, οι οποίοι επέτρεψαν σε μαθητές και δασκάλους τον έλεγχο της ενεργειακής κατανάλωσης του σχολείου τους μέσω μιας εύχρηστης διαδικτυακής πλατφόρμας επικοινωνίας.
Τα αποτελέσματα λοιπόν αποδεικνύουν φανερά ότι νικητές ήταν όλα τα σχολεία που πήραν μέρος στο διαγωνισμό εφόσον κατάφεραν και να ανταποκριθούν επαρκώς σε όλα τα εργαστήρια στα οποία πήραν μέρος, αλλά και να εξοικονομήσουν ενέργεια κατά τουλάχιστον 20% χωρίς την ανάγκη για παρεμβάσεις στο κέλυφος του σχολικού κτιρίου!
Για την ιδιαίτερη συμβολή τους διακρίθηκαν το 152ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών και το 7ο Γυμνάσιο Περιστερίου που πήραν απο κοινού τη πρώτη θέση στο διαγωνισμό, ενώ τη δεύτερη θέση κατέκτησε το 70ο Δημοτικό Αθηνών. Η ομάδα των εθελοντών υπό την αιγίδα του Βρετανικού Συμβουλίου βράβευσε και τις δέκα ομάδες με πιστοποιητικά για την ενεργό συμμετοχή τους, τα οποία αναφέρονταν σε κάποιο χαρακτηριστικό που έκανε την κάθε ομάδα να ξεχωρίσει, όπως δημιουργικότητα, επικοινωνία, μεταδοτικότητα κ.α.
Ευελπιστούμε οι συγκινητικές πραγματικά προσπάθειες των δέκα σχολείων δεν θα σταματήσουν εδώ αλλά θα παραδειγματίσουν  την υπόλοιπη σχολική κοινότητα και το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο, ώστε όλοι μαζί να συμβάλλουμε στη διαφύλαξη των καλύτερων συνθηκών διαβίωσης, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, για όλους τους κατοίκους αυτού του πλανήτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: