24/6/11

Σταμάτησε η επιχείρηση καθαρισμού των ραδιενεργών υδάτων της Φουκουσίμα

Μεγάλες ποσότητες νερού με χαμηλά και μεσαία επίπεδα ραδιενέργειας αποθηκεύτηκαν προσωρινά σε δεξαμενές
Μεγάλες ποσότητες νερού με χαμηλά και μεσαία επίπεδα ραδιενέργειας αποθηκεύτηκαν προσωρινά σε δεξαμενές
Η TEPCO, η εταιρεία που διαχειρίζεται τον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα, ανακοίνωσε ότι ανέστειλε την επιχείρηση καθαρισμού των ραδιενεργών υδάτων από τους αντιδραστήρες, καθώς τα επίπεδα ραδιενέργειας ήταν υψηλότερα από το αναμενόμενο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου AFP, τμήμα του συστήματος που έχει σχεδιαστεί για να απορροφά καίσιο, ολοκλήρωσε τη λειτουργία του πολύ γρηγορότερα, οπότε έπρεπε να αντικατασταθεί.
Σημειώνεται ότι η επιχείρηση καθαρισμού σταμάτησε λίγες ώρες αφότου ξεκίνησε. «Προσπαθούμε να βρούμε την αιτία», δήλωσε ο Junichi Matsumoto, εκπρόσωπος της TEPCO.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, τα επικρατέστερα σενάρια είναι δυο. Ραδιενεργή λάσπη εισήλθε στο σύστημα καθαρισμού, ή το νερό ήταν πιο ραδιενεργό απ’ ότι είχαν δείξει οι προηγούμενες μετρήσεις.«Δεν γνωρίζουμε με ακρίβεια πότε θα ξεκινήσουμε και πάλι την επιχείρηση», δήλωσε ο εκπρόσωπος της TEPCO.
Υπενθυμίζεται ότι η TEPCO προσπαθούσε εδώ και καιρό να κατεβάσει τις θερμοκρασίες στους αντιδραστήρες που είχαν υπερθερμανθεί, μετά τον φονικό σεισμό και το τσουνάμι που έπληξε την Ιαπωνία. Το τσουνάμι κατέστρεψε τα συστήματα ψύξης στους αντιδραστήρες, προκαλώντας εκρήξεις και διαρροή ραδιενέργειας.
Πηγή : econews.gr


1 σχόλιο:

Κώστας Φωτεινάκης είπε...

Για το θέμα αυτό δεν γίνεται καμία ουσιαστική συζήτηση.... Δυστυχώς