21/11/11

Επιστροφή στην Πάρνηθα



Από 19 Νοεμβρίου έως και τον Μάιο του 2012 επιστρέφουν στην Πάρνηθα  οι φορείς που συμμετείχαν στην κοινή δράση «Παρατήριο Πάρνηθας» για να αναδασώσουν καμένες περιοχές και να περιποιηθούν δέντρα αλλάζοντας το τοπίο και βοηθώντας στη διαδικασία της αναγέννησης του δάσους.
Στην προσπάθεια τους αυτή ζητούν 100 εθελοντές κάθε Σαββατοκύριακο 



Όσοι εθελοντές συμμετείχαν πέρυσι στις αναδασώσεις μπορούν να δηλώσουν ελεύθερα από τώρα συμμετοχή στις ημερομηνίες της επιλογής τους.


Οι καινούργιοι εθελοντές θα πρέπει να παρακολουθήσουν επιτυχώς το πρόγραμμα θεωρητικής εκπαίδευσης στο Διαδίκτυο.Μέσα από το http://parnitha.wwf.gr/ οι ενδιαφερόμενοι εθελοντές εκπαιδεύονται και πιστοποιούνται διαδικτυακά και στη συνέχεια «κλείνουν θέση» στο βουνό, επιλέγουν δηλαδή τις ημέρες που επιθυμούν να συμμετέχουν στις δράσεις μας.Συλλογικοί φορείς και επιχειρήσεις φέτος έχουν τη δυνατότητα «ομαδικής» δήλωσης συμμετοχής.


Οι εθελοντές που θα συμμετάσχουν στις αναδασωτικές εργασίες θα πρέπει να είναι άνω των 18 χρόνων, να σέβονται τον κανονισμό λειτουργίας του Εθνικού Δρυμού και να έχουν τον απαραίτητο εξοπλισμό (άνετα και ζεστά ρούχα, κατάλληλα παπούτσια, κλπ.)
Πέρυσι μετά τις πρώτες πρότυπες αναδασώσεις  με τη συνδρομή 963 εθελοντών φυτεύθηκαν  4.200 νέα δέντρα και έλαβαν φορντίδα  άλλα 21.000.


Οι αναδασωτικές εργασίες στην Πάρνηθα είναι μια κοινή δράση του «Παρατηρητήριο Πάρνηθα» (WWF Ελλάς - ΣΚΑΪ - Καθημερινή) και του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας, της Διεύθυνσης Αναδασώσεων Αττικής, του Δασαρχείου Πάρνηθας.


Πληροφορίες - δηλώσεις συμμετοχής




Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας, τηλ.: 2102478540, 2102445226.
in.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια: